manikir pedikir nadogradnja trepavica

Pedikir Beograd

Medicinski pedikir, estetski pedikir odnosno pedikir u celosti i njegov znacaj se najbolje ogleda u podacima da su stopala deo tela koji nosi najveći teret tokom celog dana.

Prema istraživanjima i slobodnom proseku, prosečan čovek napravi između 5000 i 7000 koraka dnevno. Kada bismo pomnožili korake sa prosečnom telesnom masom čoveka dolazimo do rezultata da naša stopala dnevno prenesu teret od čak 420 tona.

Takve brojke nas inspirišu da svaki medicinski pedikir ili estetski pedikir, odnosno tretman, mora da bude savršen i da pristupa Vašim stopalima sa posebnom pažnjom i brigom.

lavanda tackice
lavanda tackice
nadogradnja trepavica

Pedikir u Salonu Miki

Pedikir Beograd – Svakodnevne aktivnosti u kombinaciji sa genetskom predispozicijom utiču na razvoj stopala i raspored prstiju. Razne devijacije na stopalima koje se dešavaju tokom života izazivaju razne probleme i tegobe.

Medicinski Pedikir

Neke od najačešćih problema i tegoba izazvani neodržavanjem ili nedovoljno dobrim održavanjem stopala, koji zahtevaju medicinski pedikir a koje Salon Miki već decenijama uspešno sanira, su:

  • Zadebljanje kože na gaznim površinama;
  • Pojačana keratoza u gornjem predelu falangi;
  • Formiranje žuljeva sa jezgrom (kurje oko) ili  žuljevi bez jezgra;
  • Urastanje noktiju u okolno tkivo;
  • Gljivične infekcije i druge bakteriološke infekcije.


Svaka od ovih navedenih komplikacija može dovesti osobu do ozbiljnih zdravstvenih problema ili da direktno ugrozi kretanje, odnosno svakodnevni život.

Stručni pristup naših tehničara za medicinski pedikir je baš zato tu, da sve navedene, pa i mnoge druge komplikacije, indikacije i infekcije uspešno i brzo sanira i reši.

Da smo u svom poslu uspešni govori činjenica da smo fokusirani i usredsredjeni na rešavanje problematike na stopalima već punih 37 godina, a kad bi računali sveukupno iskustvo od osnivača firme pa do danas, mogli bismo reći da brinemo o vašim stopalima već punih pola veka!

Medicinski Pedikir - Oprema, higijena, alat

U svakom poslu a pogotovo kada je u pitanju pedikir, bio on medicinski pedikir ili  estetski pedikir, pored stručnosti, znanja  i manuelnih sposobnosti, neizbežan i veoma bitan faktor su oprema, higijena i alat.

Time možemo da dodamo da u Salonu Miki ne postoji ni jedan set instrumenata za pedikir koji sadrži bilo koji drugi materijal na sebi osim Inoxa a ne moramo ni da pominjemo da nam je higijena, pre svega, na prvom mestu.

nadogradnja trepavica

omiljeni brendovi

Omiljeni brendovi sa kojima sarađujemno decenijama su ,,Credo Solingen”,  ,,Aesculap”, ,,Lawton”. Kao što je Vama važna pouzdanost i poverenje u nas i naša dela, tako je nama važna pouzdanost koju imamo u svojim rukama kada rukujemo sa najsvaršenijim instrumentima za rad. Satisfakcija je svakako uzajamna.

medicinski pedikir estetski pedikir
medicinski pedikir estetski pedikir
medicinski pedikir estetski pedikir

Medicinski Pedikir - specijalnost

Naša specijalnost, i to bez ozbiljne konkurencije u svetu, je rešavanje problema nastale infekcije u predelu  nokatne ploče. Naš pristup je kratka, vešta i jednostavna intervencija skalpelom sa minimalnom traumom i bez povrede matriksa. Zbrinjavanje inficirane površine adekvatnim medikamentima i zavojnim materijalom tako da odmah možete nastaviti kretanje.

Pregled, konsultacije i saveti su besplatni jer nam je stalo da naše znanje i iskustvo, kada je u pitanju medicinski pedikir, podelimo sa Vama.

Ambulantne ili klinicko-hirurške intervencije nisu rešenje iz razloga što u 90% slucajeva mogu ostaviti sledece posledice:Nakon par meseci, ponovo nastaje infekcija u još ozbiljnijoj razmeri.Potpuno odstranjivanje nokatne ploce sa zašivenim matriksom, dovodi do ozbiljnog remecenja statike i otežanog hodanja.Trajno, estetsko, narušavanje prirodne celine nokta. kao i mnogo toga slicnog

Najčešći Slučajevi

protetika

Akrilna tehnika je jedna od krucijalnih metoda izlivanja i formiranja veštačkih noktiju, kako u Americi, tako i širom sveta. Akril je prevashodno korišćen i razvijan u domenu stomatologije.  U svakom slučaju se pokazao kao vrlo pouzdan materijal za konstruisanje. Imajući te činjenice u vidu, pre više od jedne decenije smo počeli da razvijamo posebnu metodu izrade protetike nokatne ploče na nogama.

Veoma je pogodan za obe vrste proteza jer čvrsto prijanja i rapidno vezuje za nokat. Krajnji pigment je neutralan i vrlo sličan boji prirodnog nokta, tako da se eventualni nedostaci usled oštećenja nokatne ploče lako dopune akrilom i zamaskiraju tako da je razlika teško uočljiva.

Estetska proteza palca

Pod estetskom protezom podrazumevamo izlivanje i dodavanje akrila u sve nedostatke koji postoje na noktu palca. Nedostaci, odnosno atrofija nokatne ploče najčešće nastaje usled fizičke ili hemijske traume tako da nokat gubi svoju strukturu, celinu, oblik itd… Sve ove stečene anomalije uz profesionalan pristup i pripremu, akril može da vrati vašim noktima stari sjaj i nekadašnji oblik tako da razlika ne može da se spozna. Podsecamo da se ova tehnika ne koristi u svrhe lečenja gljivičnih infekcija kao i da savetujemo da se ovakvi zahvati rade isključivo u letnjem periodu kada je sezona otvorene obuće na snazi. Imajte na umu da ovaj materijal, koliko god bio klinički ispitan i nije štetan za kožu, ipak nije prirodan i ne treba ga zloupotrebljavati po svaku cenu. Zdravlje i nega onoga što nam je priroda dala je ipak prioritet.

Medicinska proteza

U ovom slučaju, akril korisistimo u slične svrhe, ali u potpuno drugim situacijama.

Naime, medicinska akrilna proteza se koristi u post operativnoj fazi nokatne ploče.

Paronihija je bakteriološka infekcija koja nastaje usled urastanja nokta u meko tkivo. Najčešće rešenje za takav problem je parcijalno uklanjanje nokta u predelu gde je infekcija izazvana. Nakon, uspešno sanirane infekcije, nokat posle kratkog perioda stagnacije počinje ponovo da se obnavlja u delu gde je prethodno bio uklonjen. U određenim slučajevima, nakon 2-3 meseca, nokat dolazi u istu poziciju i dužinu u kojoj je bio kada je nastala infekcija, te počinje da pravi identični problem.

Preventiva ovakvog scenarija je zapravo formiranje i aplikovanje akrilne proteze u ležište nokta imitirajući i odmenjivajući već odstranjeni deo. Ovakva terapija traje od 5 do 7 meseci, odnosno tačno onoliko koliko je potrebno da se uklonjeni deo nokta obnovi u celosti. Akrilna proteza raste zajedno sa nokatnom pločom i skraćuje se, dopunjuje ili preobličava po potrebi.