manikir pedikir nadogradnja trepavica

Pedikir Beograd

Medicinski pedikir, estetski pedikir odnosno pedikir u celosti i njegov značaj se najbolje ogleda u podacima da su stopala deo tela koji nosi najveći teret tokom celog dana.

Prema istraživanjima i slobodnom proseku, prosečan čovek napravi između 5000 i 7000 koraka dnevno. Kada bismo pomnožili korake sa prosečnom telesnom masom čoveka dolazimo do rezultata da naša stopala dnevno prenesu teret od čak 420 tona.

Takve brojke nas inspirišu da svaki medicinski pedikir ili estetski pedikir, odnosno tretman, mora da bude savršen i da pristupa Vašim stopalima sa posebnom pažnjom i brigom.

lavanda tackice
lavanda tackice
nadogradnja trepavica

Pedikir u Salonu Miki

Pedikir Beograd – Svakodnevne aktivnosti u kombinaciji sa genetskom predispozicijom utiču na razvoj stopala i raspored prstiju. Razne devijacije na stopalima koje se dešavaju tokom života izazivaju razne probleme i tegobe.

Medicinski Pedikir

Zbrinjavanje, lečenje i prevencija su sastavni deo medicinskog pedikira u našem salonu. Hajde da pogledamo najčešće probleme u kojima Vam medicinski pedikir može pomoći:

  • Zadebljanje kože na gaznim površinama;
  • Pojačana keratoza u gornjem predelu falangi;
  • Formiranje žuljeva sa jezgrom (kurje oko) ili  žuljevi bez jezgra;
  • Urastanje noktiju u okolno tkivo;
  • Gljivične infekcije i druge bakteriološke infekcije.

Svaka od ovih navedenih komplikacija može dovesti osobu do ozbiljnih zdravstvenih problema ili da direktno ugrozi kretanje, odnosno svakodnevni život.

Stručni pristup naših tehničara za medicinski pedikir je baš zato tu, da sve navedene, pa i mnoge druge komplikacije, indikacije i infekcije uspešno i brzo sanira i reši.

Da smo u svom poslu uspešni govori činjenica da smo fokusirani i usredsredjeni na rešavanje problematike na stopalima već punih 37 godina, a kad bi računali sveukupno iskustvo od osnivača firme pa do danas, mogli bismo reći da brinemo o vašim stopalima već punih pola veka!

Medicinski Pedikir - Oprema, higijena, alat

U svakom poslu a pogotovo kada je u pitanju pedikir, bio on medicinski pedikir ili  estetski pedikir, pored stručnosti, znanja  i manuelnih sposobnosti, neizbežan i veoma bitan faktor su oprema, higijena i alat.Time možemo da dodamo da u Salonu Miki ne postoji ni jedan set instrumenata za pedikir koji sadrži bilo koji drugi materijal na sebi osim Inoxa a ne moramo ni da pominjemo da nam je higijena, pre svega, na prvom mestu.
nadogradnja trepavica

omiljeni brendovi

Omiljeni brendovi sa kojima sarađujemo decenijama su ,,Credo Solingen”,  ,,Aesculap”, ,,Lawton”. Kao što je Vama važna pouzdanost i poverenje u nas i naša dela, tako je nama važna pouzdanost koju imamo u svojim rukama kada rukujemo sa najsvaršenijim instrumentima za rad. Satisfakcija je svakako uzajamna.

medicinski pedikir estetski pedikir
medicinski pedikir estetski pedikir
medicinski pedikir estetski pedikir

Medicinski Pedikir - specijalnost

Naša specijalnost, i to bez ozbiljne konkurencije u svetu, je rešavanje problema nastale infekcije u predelu  nokatne ploče. Naš pristup je kratka, vešta i jednostavna intervencija skalpelom sa minimalnom traumom i bez povrede matriksa. Zbrinjavanje inficirane površine adekvatnim medikamentima i zavojnim materijalom tako da odmah možete nastaviti kretanje.

Pregled, konsultacije i saveti su besplatni jer nam je stalo da naše znanje i iskustvo, kada je u pitanju medicinski pedikir, podelimo sa Vama.

Najčešći Slučajevi

Edit Content

Šta je distrofija nokatne ploče?

Distrofija nokatne ploče je najčešće prouzrokovana traumom koja se desila na nokatnoj ploči odnosno na matriks nokta. Ovakvo oboljenje nokatne ploče se najčešce može protumačiti i kao gljivično oboljenje (onihomikoza), međutim to ne mora biti pravilo.
Dobra vest je ta da se ovakva komplikacija na noktima se u velikom procentu može rešiti i izlečiti. Prvi korak ka ozdravljenju i početak terapije je mehanička abrazija koju primenjujemo u našem salonu. Na veoma brz i bezbolan način, mehaničkom abrazijom skidamo sve distrofične slojeve nokta do zdrave površine koja se naknadno neguje i tretira do kompletnog obnavljanja nokta.

Distrofija-nokatne-ploce-1Distrofija-nokatne-ploce-1.1
Distrofija-nokatne-ploce-2.2Distrofija-nokatne-ploce-2
Distrofija-nokatne-ploce-3.3Distrofija-nokatne-ploce-3
Distrofija-nokatne-ploce-4.4Distrofija-nokatne-ploce-4
Edit Content

Šta su septični žuljevi?

Septični žuljevi su specifični po tome što su u 90% slučaja upaljeni i praćeni gnojnim apcesom. Kapilari ispod tvrdog sloja pokožice pucaju usled konstantog pritiska pa se time stvaraju hematomi praćeni bolovima. Konstantno se vraćaju jer su prouzrokovani deformacijom prsta koja se zove “Čekićasti prst” (hammer toe).

septicni-zuljevi-1septicni-zuljevi-1.1
septicni-zuljevi-2septicni-zuljevi-2,2
Edit Content

Šta je urasli nokat?

Urastao nokat je veoma čest problem u današnje vreme. U ovom procesu se dešava da bočna ivica proseca i zariva se u okolno tkivo, nakon čega vrlo brzo dolazi do ulaska bakterije koja je zaslužna za dalje komplikacije poput gnojnog apcesa, stvaranja granuloma (divlje meso) i slično.. Stručan naziv za bakteriološku infekciju nokta i okolnog tkiva je Paronihija. Postoje različite metode u saniranju uraslog nokta, međutim, najčešće se nokat mora podvrgnuti hiruškim odstranjivanjem dela nokatne ploče koji je uzročnik problema. Nakon saniranja infekcije, noktu je potrebno 5-9 meseci da se obnovi od početka do kraja, zato Salon Miki preporučuje redovnu posetu i kontrolu u tom periodu koja se obavlja jednom mesečno da bi se preventivno sprečio ponovni problem u kritičnom delu obnavljanja.
Urasli-nokat-1.1Urasli-nokat-1
Urasli-nokat-2urasli-nokat-2.2
Edit Content

Šta su žuljevi između prstiju?

Žuljevi između prstiju, odnosno meki žuljevi (heloma molle) su veoma nezgodna i bolna zadebljanja koja se javljaju usled kombinacije faktora pritiska i pojačane perspiracije (znojenja) nogu gde se konstantnom vlagom omekšava koža između prstiju. Omekšavanjem kože i vlažna površina utiču negativno na otpornost kože, zbog čega dolazi do formiranja specifičnih slojeva keratoze beličaste boje i gumaste strukture. Ovakvi žuljevi uz adekvatnu obradu i nekoliko saveta o preventivnoj nezi mogu da budu trajno rešivi.
zuljevi-1zuljevi-1.1
zuljevi-2zuljevi-2.2

protetika

Akrilna tehnika je jedna od krucijalnih metoda izlivanja i formiranja veštačkih noktiju, kako u Americi, tako i širom sveta. Akril je prevashodno korišćen i razvijan u domenu stomatologije.  U svakom slučaju se pokazao kao vrlo pouzdan materijal za konstruisanje. Imajući te činjenice u vidu, pre više od jedne decenije smo počeli da razvijamo posebnu metodu izrade protetike nokatne ploče na nogama.

Veoma je pogodan za obe vrste proteza jer čvrsto prijanja i rapidno vezuje za nokat. Krajnji pigment je neutralan i vrlo sličan boji prirodnog nokta, tako da se eventualni nedostaci usled oštećenja nokatne ploče lako dopune akrilom i zamaskiraju tako da je razlika teško uočljiva.

Estetska proteza palca

Pod estetskom protezom podrazumevamo izlivanje i dodavanje akrila u sve nedostatke koji postoje na noktu palca. Nedostaci, odnosno atrofija nokatne ploče najčešće nastaje usled fizičke ili hemijske traume tako da nokat gubi svoju strukturu, celinu, oblik itd… Sve ove stečene anomalije uz profesionalan pristup i pripremu, akril može da vrati vašim noktima stari sjaj i nekadašnji oblik tako da razlika ne može da se spozna. Podsecamo da se ova tehnika ne koristi u svrhe lečenja gljivičnih infekcija kao i da savetujemo da se ovakvi zahvati rade isključivo u letnjem periodu kada je sezona otvorene obuće na snazi. Imajte na umu da ovaj materijal, koliko god bio klinički ispitan i nije štetan za kožu, ipak nije prirodan i ne treba ga zloupotrebljavati po svaku cenu. Zdravlje i nega onoga što nam je priroda dala je ipak prioritet.

Medicinska proteza

U ovom slučaju, akril korisistimo u slične svrhe, ali u potpuno drugim situacijama.

Naime, medicinska akrilna proteza se koristi u post operativnoj fazi nokatne ploče.

Paronihija je bakteriološka infekcija koja nastaje usled urastanja nokta u meko tkivo. Najčešće rešenje za takav problem je parcijalno uklanjanje nokta u predelu gde je infekcija izazvana. Nakon, uspešno sanirane infekcije, nokat posle kratkog perioda stagnacije počinje ponovo da se obnavlja u delu gde je prethodno bio uklonjen. U određenim slučajevima, nakon 2-3 meseca, nokat dolazi u istu poziciju i dužinu u kojoj je bio kada je nastala infekcija, te počinje da pravi identični problem.

Preventiva ovakvog scenarija je zapravo formiranje i aplikovanje akrilne proteze u ležište nokta imitirajući i odmenjivajući već odstranjeni deo. Ovakva terapija traje od 5 do 7 meseci, odnosno tačno onoliko koliko je potrebno da se uklonjeni deo nokta obnovi u celosti. Akrilna proteza raste zajedno sa nokatnom pločom i skraćuje se, dopunjuje ili preobličava po potrebi.

Estetski pedikir u Salonu Miki

Kada smo rešili sve probleme i neprijatnosti koje su nas pratile, vreme je da sada naša stopala dovedemo do savršenstva!