Odredbe i pravila u Salonu Miki za vreme Korona virusa.

Poštovani klijenti i prijatelji,

Nakon, detaljnog razmatranja u sklopu našeg tima i uzimajući u obzir sve informacije koje dolaze iz svetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, o daljem radnom vremenu i radu uopšte za vreme vanrednog stanja Vas obaveštavamo o sledećim informacijama.

Radno vreme i zakazivanje

Nakon prekida zabrane rada kozmetičkim salonima, salon Miki će radnim danima raditi nepromenjenim radnim vremenom i to:

  • od ponedeljka do petka. – od 10:00č do 19:00č.
  • Subota i nedelja će do daljnjeg ostati kao neradni dani.

Mere predostrožnosti u salonu

Preduzimanje dodatnih mera u higijeni u vreme povećanog rizika u širenju virusa je neizostavni deo u poslovanju kozmetičkih salona i drugih delatnosti koji stupaju u direktan kontakt sa ljudima.

Da bi zaštitili svoje zaposlene, a samim tim i klijente koji dolaze kod nas, svesno ulažemo u sva sredstva koja su propisana u zaštiti od širenja virusa.

Dezinfekcija stolica i radne površine nakon svakog klijenta je obavezna. Hiruške rukavice se nose od početka tretmana pa do samog kraja, potom se odlažu u posebnu kantu za otpatke. Hiruške maske koje nosimo su elastičnom žicom koja se prilagođava nosu i ostalim zakrivljenjima, te potpuno prijanja uz lice i suzbija protok vazduha osim kroz filter maske. 

Svako jutro pre početka radnog dana je potrebno da se detaljno dezinfikuju sve radne površine, a tokom dana, iz sata u sat dezinfikuju i brišu kvake, rukohvati, kadice za pedikir i svih površina koje klijenti dodiruju nakon ulaska u salon.

Pre svakog tretmana i navlačenja hiruških rukavica, svaki zaposleni je dužan da svoje ruke opere sapunom od 20 do 40 sekundi do laktova. Tada je sve spremno za rad.

Sav pribor koji dolazi u direktan kontakt sa kožom klijenta se baca ili steriliše

Turpije, Blok turpije, tuferi, vata, gaza, aplikatori za trepavice i osatli materijali koji nisu podložni termičkoj sterilizaciji se nakon jedne upotrebe odlažu u kantu za đubre i gube svoju upotrebnu vrednost.

Ostali instrumenti i alati se nakon upotrebe čiste 70% alkoholom ili se odlažu u ultrazvučni čistač, a potom se prebacuju u suvi sterilizator koji sa temperaturom od 180 stepeni celzijusa uništava sve bakterije, viruse i mikroorganizme.

Nakon 60 minuta termičke obrade, instrumenti se hlade i ponovo puštaju u dalji rad sa nepostojećim rizikom da se zaraza prenese dalje na sledećeg klijenta.

Obaveze i dužnosti klijenta

Svaka osoba koja uđe u prostore salona Miki prolazi kroz kratku proceduru lične higijene. Naime, potom što je klijent ušao u predsoblje i okačio svoju jaknu ili odložio torbu, biva obavešten da je dužan da produži u toalet i opere svoje ruke sapunom, a potom ih obriše ubrusom.

Zgužvani ubrus se odlaže u kantu i tada je spreman da uđe u jednu od naših radnih prostorija.

Razmatra se da se uvedu kaljače, takva odluka će se objaviti ukoliko virus bude napredovao.

Želimo da po svaku cenu ne dozvolimo da koronavirus uđe u naše prostorije. Ukoliko se desi da osećate simptome prehlade, ostanite kod kuće i otkažite zakazani termin. Veoma je važno da svest svakog klijenta i zaposlenog bude na visokom nivou i da se vodi računa o zdravlju drugoga.

Ukoliko procenimo da je osoba visokorizična, odnosno da je bez obzira na apel, došla na zakazan termin, salon Miki će biti prinuđen da otkaže svoje usluge i time spreči dalje eventualno širenje zaraze.

Računamo na vas, računajte na nas!

Sve izmene i promene u našem poslovanju će biti objavljeni na sajtu i svim društvenim mrežama.

Broj telefona na koji možete da se obratite za sve informacije i telefonsku podršku za novonastale stečene probleme ili upale je 0113227650 i 0653227650.