Istorija nadogradnje trepavica

PODELI:

manikir pedikir nadogradnja trepavica
Ideja o produženju trepavica kao način poboljšanja izgleda nije nova. Naime, istorija nadogradnje trepavica je posebno zanimljiva i dolazi iz dosta ranijeg perioda nego što pretpostavljamo.
nadogradnja trepavica
Trepavice

Ideja o nadogradnji trepavica u 19.veku

Iako kasnih 1800-ih još uvek nije bila razvijena tehnika nadogradnje trepavica, mnoge knjige i publikacije o modi su savetovale na koji način se prirodne trepavice mogu produžiti. Tih godina žene su pribegavale različitim metodama, poput skraćivanja krajeva trepavica kako bi se podstakao brži rast dlake, korišćenja raznovrsnih pomada do pranja trepavica prirodnim mešavinama (jedna od poznatijih je kombinacija lišća oraha i vode). U francuskom listu 1882. godine objavljeno je da su stanovnici Pariza, kako bi postigli efekat produženih trepavica,počeli da šišaju kosu i prišivaju je na svoje kapke. Ova prilično neprijatna i bolna metoda, koja je preteča modernih ekstenzija, takođe je objavljena u Škotskoj štampi 1899. Godine.

Istorija nadogradnje trepavica u 20. Veku

Poznati nemački frizer i pronalazač minivala Charles Nessler je 1902. godine u Velikoj Britaniji patentirao metodu za tkanje veštačkih trepavica, a do 1903. je razvio prodaju veštačkih trepavica u svom salonu u Londonu. Iako su ranije frizeri i šminkeri pokušali slično, u SAD je patent za veštačke trepavice izvela kanađanka Anna Taylor 1911. godine. Američki režiser i producent  D. W. Graffith 1916. godine dok je radio na svom filmu „Intolerance“ je došao na ideju da glumica Seena Owen ima duge i naglašene trepavice koje će joj istaći i vizuelno učiniti njene oči krupnijim. S toga je od proizvođača perika zatražio da napravi veštačke trepavice od ljudske dlake, u obliku umetka. Od tog momenta glumicama veštačke trepavice su bile sastavni deo makeup-a, kao i ženama širom sveta koje su izgled očiju „babydoll“ gledale na svojim TV ekranima.

Kako su tehnike napredovale veštačke trepavice postale su veoma popularne za širu javnost u tridesetim godinama, zatim ponovo u šezdesetim kada je stil veštačkih trepavica bio veoma smeo, sa primesom preteranog.

Istorija nadogradnje trepavica

Nadogradnja trepavica u 21. Veku

Do 21. veka pojavile su se naprednije metode ekstenzija trepavica. Za razliku od prethodne nadogradnje veštačkih trepavica moderna ekstenzija trepavica je daleko preciznija i sastoji se od pojedinačnih dlačica koje su lepkom namenjenim za aplikovanje ove vrste ekstenzija pričvršćene na prirodne trepavice. 

Pretpostavlja se da je ova vrsta ekstenzija razvijena u Koreji ili Japanu početkom 2000-tih, a masovna upotreba uznapredovala je već do 2004. godine. Žene u Koreji i Japanu su najmanje 30 godina ranije aplikovale pojedinačne veštačke trepavice koje su kasnije bile poznatije kao „Korejske veštačke trepavice“.

Neke od prvih poznatih ličnosti koje su javno iskazale svoju upotrebu i ljubav prema nadogradnji trepavica bile su Madonna, Paris Hilton, Lindsay Lohan i Jennifer Lopez, a ubrzo je usledila sve veća popularnost u široj javnosti. Poruka i apel širokoj publici bila je ta da nadograđene trepavice zadržavaju prirodan izgled pojedinca, uz postignut efekat holivudskog glamura.

Postoji široki asortiman stilova, boja i materijala za nadogradnju trepavica. Materijal uključuje ljudsku dlaku, sintetičku svilu, poliester i krzno od sibirske ili kineske kune. Moderne ekstenzije su lagane, udobne i daleko naprednije od starijih metoda. Korisnici nadogradnje trepavica su ustanovili da je moderna metoda nadogradnje mnogo prirodnija i prijatnija od tradicionalnih veštačkih trepavica što je doprinelo rastu i napredovanju tržišta.

Nadogradnja trepavica je jedna od tehnika koje su u konstantnom procesu napredovanja. Njen dosadašnji razvoj bio je poprilično dinamičan, od ranijih metoda upotrebe vrlo primitivnog dizajna, do efektnijih, ali ipak pomalo lažnih izgleda trepavica 1960-ih, do laganih i stilskih trepavica 21.veka. Veoma je važan deo moderne i onaj koji nastavlja da napreduje i dobija na značaju, kao i sve veću popularnost.


Ukoliko Vam je potrebna nadogradnja trepavica, naše radove i tehnike možete pogledati klikom na ovaj link >.

PODELI OBJAVU:

Slične Objave

Gljivice na noktima (onihomikoza)
Pedikir

Gljivice na noktima (Onihomikoza)

Gljivice na noktirma – Saznajte šta izaziva pojavu gljivica na noktima, koji su rizici i potencijalni uzroci kao i koja su rešenja ove pojave. U daljem tekstu ćemo obraditi sve što je potrebno da znate o ovoj gljivičnoj infekciji noktiju.

Pročitaj »
nega koze ruku salon miki
Manikir

Nega kože ruku

Nega kože ruku se često zanemaruje i neretko može dovesti do posledica oštećenja kože kao št je ispucala koža na rukama, suva koža na rukama, isušena koža na rukama…

Pročitaj »
Svidela Vam se objava?

Prijavite se na našu mailing listu i nikada više nemojte propustiti ni jednu novu objavu, popust ili promociju!

Tabela Sadržaja
Kategorije